Sabtu, 17 Januari 2009

Kenangan PERPIS dahulu…


Megah Setinggi Jasamu

Masa depan Yang jelas terpateri


Antara yang menghunimu


Ukhuwahfillah


Sinar Cahaya itu masih Ada

PEPIS 08


aLUMNI sTPM 2005/2006


pARA pEJUANG pepis 08


sAHAbAT sEFikraH

MUSLIMAT pOWER

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Coretan yang bergelar Alumni. Saat ketika bergelar pelajar dahulu, mencari segunung ilmu disamping sebukit pengalaman. Menanam tinggi cita-cita disamping belajar mengenal erti hidup sebagai manusia. Bertatih mengenal agama, belajar menggapai Mardhatillah. Lalu Perpis lah menjadi landasannya. Suka duka hidup berukhuwah dengan para sahabat yang soleh dan solehah. Mengingat kembali detik-detik di zaman sekolah sungguh indahnya berjuang, tawa dan duka bersama. Terlalu banyak kemanisannya yang mustahil dapat dirasai lagi. Patah tumbuh hilang berganti, ranting yang rapuh digantikan pula dengan pucuk-pucuk yang lebih subur dan cantik...

Bergerak kerja di medan PERPIS menjadikan kami punyai lebih matlamat yang cukup besar dan luas. Punya keyakinan dan keazaman serta yang paling kuat punyai ukhuwah yang sangat utuh hatta walaupun kami dipisahkan jauh hingga kini namun masih bersama dalam perjuangan. Masing-masing juga telah melebarkan sayap mencari suatu masa depan yang banyak pancarobanya.

Kenangan berusrah walau tak sekerap mana, kenangan bergerai di temasya sukan walau taklah seuntung mana, kenangan berprogram walau tak segrand mana, juga kenangan demi kenangan yang inilah membuatkan kita tetap mahu lagi kembali seperti dulu. Kini didikan PERPIS ini bertebaran di puncak tangga menara gading mengejar 1001 matlamat melalui segulung ijazah yang sangat dinantikan. Dimana sahaja Alumni PERPIS ada disana, tidak kurang juga beberapa bekas pimpinan PERPIS yang kini telah awal memperoleh rezeki dikurniakan ALLAH dengan takdir terjun kemedan pekerjaan yang penuh onak dan liku. Namun selagi mana matlamat kita tetap sama iaitu Keredhaan ALLAH S.W.T di mana pun dimensi kita berada kita tetap pada koordinat yang sama.

Wallahualam….
shautiyyah_87@yahoo.com
“Eratkan Ukhuwah walau dimana berada

Tiada ulasan: